TOONZETTERS: Eric Corton interviewt Typhoon

Op maandag 3 juli interviewt Eric Corton muzikant Typhoon in debatcentrum De Balie voor de nieuwe serie TOONZETTERS.

Wat hoor je eigenlijk als je naar muziek luistert? Wat betekenen de teksten en waarom kiest een artiest voor bepaalde klanken? In TOONZETTERS ontleedt De Balie het muziekstuk, samen met toonaangevende artiesten die door middel van muziek de wereld onderzoeken, beschrijven en begrijpen.

De onvolprezen Typhoon is de eerste gast in een reeks van TOONZETTERS. In een intieme setting zal hij vertellen over zijn kunst, het ambachtsschap dat het eist en de noodzaak om te creëren, om daarmee jezelf, de ander en de wereld te begrijpen. Typhoon zal samen met enkele leden van zijn band een aantal nummers spelen en wordt tussendoor geïnterviewd door Eric. Waar haalt Typhoon zijn inspiratie vandaan? Hoe heeft hij zijn ambachtsschap verfijnd? En hoe vormt kunst een manier om de wereld te duiden en mogelijk te verbeteren?

Over TOONZETTERS
Muziek toont ons een ander perspectief op de wereld. Door muzikanten te laten vertellen over hun ambacht en hun persoonlijke maatschappelijke interesses biedt TOONZETTERS een uniek podium voor de kruisbestuiving tussen muzikale kunst en maatschappelijk debat.

Tickets zijn verkrijgbaar via de website van De Balie.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.