Eric Corton speelt Fidel Castro in CELIA! van Urban Myth

Vanf 12 februari zal Eric Corton de rol van Fidel Castro in de Salsa productie Celia! van theatergezelschap Urban Myth vertolken. Eerder werden al Susan Visser en Manoushka Zeegelaar Breeveld genoemd als respectievelijk Celia Sánchez en Celia Cruz.

Een bijzondere voorstelling met persoonlijke verhalen 
Regisseur Jörgen Tjon A Fong maakt deze voorstelling niet zomaar. Velen die hun geboorteland verlaten hebben, zijn – net als Celia Cruz – ‘emotioneel dakloos’. Tjon A Fong: “Surinamers zien mij niet als Surinamer. Nederlander ben ik ook niet. (…) Je mag meedoen, maar je mag er weinig van vinden. Cruz mag van Sánchez in de voorstelling ook geen oordeel vellen over Cuba.” Niet alleen de persoonlijke verhalen van de regisseur zullen voelbaar zijn in Celia!, er worden paralellen getrokken met de hele cast. Zeegelaar Breeveld: “mag ik niets vinden van mijn land als ik er niet (meer) woon?” Acteurs stappen in en uit hun rol en zijn ook als zichzelf op het toneel aanwezig. Urban Myth heeft met dit gezelschap een interessante verzameling van persoonlijke verhalen op het toneel gekregen en verweven met het verhaal over de twee legendarische Celia’s.

Interne conflicten in een decor van de Cubaanse revolutie
Terwijl Fidel Castro tijdens de Cubaanse Revolutie in ballingschap zit in Mexico, zet Celia Sánchez (Susan Visser) zijn strijd voort in Cuba. Celia Cruz (Manoushka Zeegelaar Breeveld) vlucht en klimt op tot de wereldberoemde Queen of Salsa. Cruz voelt zich meer thuis in de muziek waarmee zij haar verloren Cuba vertegenwoordigt, dan in de samenleving waar Sánchez voor strijdt.

Als Sánchez Cruz nodig heeft en haar om een gunst vraagt, leidt dit tot een conflict. Dit conflict tussen hun verschillende idealen, met ieder een eigen verhaal, levert spanning op. Eerst vijandigheid en wantrouwen, maar langzamerhand groeit er wederzijds begrip en een bijzondere band tussen de vrouwen. Consequenties van een keuze vóór of tégen de idealen van een vaderland worden in Celia! zichtbaar tegen een Cubaans decor met swingende salsa.

Salsaspektakel in de theaters vanaf 12 februari   
Celia! is doorspekt met authentieke Salsa waardoor de ziel van Cuba voelbaar is. Dit swingende Salsaspektakel gaat in première op zaterdag 16 februari en zal tot 18 april te zien zijn in theaters door het land. Alle informatie en de complete speellijst is te vinden op www.urbanmyth.nl/celia.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.